Vinklubben - Slagelse
vinKLUBBEN      Arrangementer i vinKLUBBEN      Vininfo      Vinfestivalen
Om vinKLUBBEN Slagelse
◦ Om vinKLUBBEN Slagelse
◦ Tilmelding
◦ Vedtægter
◦ Generalforsamling
◦ Bestyrelse
◦ Vin Info

Om vinklubbenvinKlubben - ”Slagelse vinklub” startede med, at et par venner – i slutningen af 80’erne - lavede et lille intimt ”smagelaug”, som hurtigt udviklede sig til, at en kreds af vininteresserede med jævne mellemrum blev indbudt til forskellige temasmagninger. Kredsen blev langsomt udvidet, og det gik især stærkt efter, at den første vinfestival blev arrangeret i Eggeslevmagle forsamlingshus (!) i starten af 1995.

Vi har nu over 150 medlemmer spredt ud over hele Vestsjælland – med enkelte tilløbere fra f.eks. Herning, Århus og København.

Vi afholder mange smagninger – de senere år omkring to pr. måned – på både hverdage (19 – 21.30) og i weekender, og deltagerantallet varierer meget. Vi er normalt mellem 10 og 20 personer til smagningerne, som afholdes privat hos en af initiativtagerne - af og til med spisning. Når deltagerantallet sprænger rammerne her trækker vi på lokaler ude i byen.

Temaerne spænder vidt – fra små hverdagssmagninger af enkelte producenter eller mindre vertikalsmagninger til det mere vilde. Vi har bl.a. smagt Pichon Comtesse og vine fra det danske vinslot "HAUX", vi har også lavet f.eks. Mouton Rothschild og Figeac vertikalt, toppen af Priorat – i modne udgaver(!), ligesom Prins Henriks glimrende vine fra Chateau De Cayx har været bedømt og diverse sammenlignende smagninger a la den berømte ”Berlintasting”.
Et af vinklubbens medlemmer har holdt 2 af de ovennævnte smagninger i privat regi og her har vi smagt 17 årgange af Pichon Comtesse vertikalt og i november 2007 afholdt samme medlem også en Ch. de Haux vertikal smagning hvor vi smagte på i alt 24 årgange!.
Hos "HAUX" var man lidt imponeret over at vi kunne lave en sådan smagning og tilbagemeldingen fra Peter Jørgensen, der ejer af Ch. de Haux, var, at en sådan smagning havde han aldrig selv kunne holde.
Deltagerene kom derefter i deres blad – med foto, samme foto pryder stadig smagelokalet på Ch. de Haux i dag.

Det skal selvfølgelig pointeres, at vi ikke er overdrevent ”frankofile” i vores vinvalg og det kan man ved selvsyn konstatere, ved at læse nogle af de senere programmer igennem – de er til rådighed her på siden.

Af og til arrangeres ture til fristende arrangementer – eksempelvis Rhonefestivalen eller lignende.

Der udsendes et program med et ret detaljeret indhold med jævne mellemrum, hvilket vil sige tre til fem gange årligt, hvorefter medlemmerne så melder sig på de enkelte arrangementer.
Der betales for smagningerne, men det er ingen hemmelighed, at priserne er lave, da vinKlubben yder ”tilskud” til de enkelte smagninger. Midlerne kommer fra donationer fra ”vinKlubbens Venner” , som arrangerer Vinfestivalen i Vesthallen og fra kontingentindbetalingen fra medlemmerne.

De seneste ca.20 år har vi arrangeret en vintur til Alsace, hvor 20 - 24 af medlemmerne boltrer sig i fire dage med spændende smagninger hos gode producenter og hjembringer kaskader af god Alsacevin. Turene afholdes i en af de små ”forårsferier”.

Vnture til Mosel er også gået hen og blevet et fast indslag undervejs.

Vi har en mailliste, som også anvendes, når der er gode tilbud, enten når nogle af os har været på vinauktion, eller når der er snuset specielt gode tilbud op rundt omkring i landet. Efterhånden som dette website bliver udbygget kommer der endnu flere medlemsfordele til.

Vi er en vinklub uden "snobberi" vor grundtanke er at dele vinens glæder med andre og vi deler gerne, og med glæde, ud af vor viden omkring vin, så kom blot, meld dig til, lær noget nyt som du kan glæde dig selv og dine venner med.
Besøg os på vor stand på Vinfestivelen der afholdes hvert år den første lørdag i marts eller henvend dig til til Kim Stendorf via nedenstående mail, vi glæder os til at møde dig.

Vi har et meget bredt udsnit af vininteresserede – fra vidende og berejste entusiaster (de ganske få…) til helt almindelige dødelige (de allerfleste), der ”blot” kan lide et godt glas – og som interesserer sig lidt for hvilken vin, de kommer i munden.

Hvis du er interesseret, eller du i øvrigt spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Kim Stendorf pr. e-mail.  Basecode
Om vinKLUBBEN Slagelse